Új jelszó kérése
Összehasonlítás
Kövess minket Facebook-on
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
TOP termékek

Kérdések-válaszok a használatról

» Hol használhatom az elektromos kerékpárt?

Elektromos kerékpár azonos elbírálás alá esik a hagyományos kerékpárral, amíg tekerned is kell, és max 25 km/h sebességig segít neked a motor (EU pedelec norma). Vagyis szabadon használhatod a kerékpáros utakat, behajthatsz az engedélyezett természetvédelmi területekre stb.

» Kell-e bukósisakot hasznánom az elektromos kerékpáron? 

Bukósisak használatát a KRESZ nem írja elő, de gondolj bele, mi történik, ha elesel? Mennyire védtelen a fejed? Szeretném ha használnál bukósisakot! Ezért az előnyökről, a kiválasztásról itt olvasshatsz: >Bukósisakokról bővebben

» Mekkora az elektromos kerékpár hatótávolsága 

Az elektromos kerékpárok hatótávolsága az akkumulátor kapacitásától, a meghajtási rendszertől, és tőled függ.
A gyártók legtöbbször csak a maximális hatótávolságot adják meg. A tényleges távolság a körülményektől (emelkedő, ellenszél, út állapota stb), és a beállított rásegítés mértékétől függ. Tapasztalatok szerint, a maximumként megadott érték felével számolhatsz a mindennapokban, ezért weboldalunkon a 100km-es gyártói hatótávot, 50-100 km-nek jelöljük.

» Milyen gyorsan mehetek az elektromos kerékpárral?

A pedálozásodra a motorok 25km/h-ig segíthetnek rá, a törvényi előírások miatt. Természetesen Te tekerhetsz ettől gyorsabban is. Egyes modellek leszabályzása a 45km/h-t is elérik, de ezek a KRESZ szerint segédmotoros kerékpárnak minősülnek - tükör, bukósisak stb kell hozzá.

» Mi van, ha lemerül az akkumulátor, vagy elromlik a motor?

Az akkumulátor lemerülhet, de nincs semmi baj! Tekersz tovább, akár egy hagyományos kerékpárral. Az elektromos motorok szabadonfutóval rendelkeznek, nem jelentenek többlet ellenállást. 
Ajánott, a hosszabb utak esetén megtervezni a túrát! Nézzd meg, hol vannak nagyob emelkedők, és ennek megfelelően takarékoskodj az akkumulátorral!

» Mennyi idő kell az akkumulátor feltöltéshez? 

A teljes feltöltéshez kb. 2 -9 órára van szükség, az akkumulátor kapacitásának (100-400 Wh) megfelelően. A töltés, hagyományos hálózatból (230V) lehetséges. A töltőt csatlakoztathatod a kerékpárhoz, vagy leveheted az akkumulátort és lakásodban töltheted fel. A korszerú, lithiumos (Li-Ion, Li-Po) akkumulátorokra bármikor rátölthetsz.

» Mennyire tartós az akkumulátor? Hány töltést bír?

A litiumos akkumulátorok minimum 500 teljes töltési ciklust bírnak ki. Ez azt jelenti, hogy eddig a kapacitásukat legalább 80%-ban megőrzik. Az akkumulátort tovább is használhatod, csak a kapacitáscsökkenés miatt gyakrabban kell töltened, lecsökken a hatótávolság. Ha odafigyelsz az akkumulátorodra akár 30.000 km-t is megtehesz vele, ez akár 10 év is lehet. 

Ajánlatunk!
-25%, kedvezményes áron vehetsz új akkumulátort, nálunk vásárolt elektromos kerékpárodhoz. 

» Milyen gondozást igényel az elektromos kerékpárom? 

Az elektromos kerékpárodat úgy kell gondoznod, mint egy hagyományos kerékpárt. Ajánlott száraz helyen tárolni. 
Az akkumulátor viszont különleges figyelmet igényel! Ne hagyd hosszan teljesen lemerült állapotban. Időnként (2-3 havonta) teljesen fel kell tölteni, hosszabb állásban önmaguktól lemerülnek! 
Érdemes tanulmányozni és betartani a használati utasítást, amely minden információt tartalmaz, a gondozásról. 
Természetesen, ha nem akarsz vele foglalkozni, mi is vállaljuk kerékpárod szervizelését, kedvező árban.

<Vissza

További információk:

>Segítség választáshoz

/Melyik kerékpár méret való nekem? Hol legyen az elektromos motor.../

 

>Technikai ismeretek

/Miben mások a meghajtó rendszerek../